contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Frageda Cu Pere In Amaretto Di Saronno

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ne-a placut la nebunie aceasta tarta cu pere. Un blat de tarta foarte subtire si fraged, perele marinate in Amaretto, cum sa nu ne placa :) De incercat si cu mere…

4 – 6 pere, fara coaja si seminte, taiate felii subtiri
2 lg suc de lamaie proaspat + 200 ml Amaretto
115 g unt, fara sare, la temperatura camerei
60 g mascarpone, la temperatura camerei
85 g faina, cernuta
115 g zahar
foarte putina sare
scortisoara + 2 lg zahar brun

Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se pregateste o tava: se unge cu unt si se tapeteaza cu faina sau cu hartie pentru copt.

Se amesteca 60 g zahar + Amaretto + sucul de lamaie, apoi se adauga feliile de pere. Se lasa la marinat minim 15 minute.

Se combina mascarpone si untul. Se adauga faina, 55 g zahar si sarea, amestecand pana se omogenizeaza, dar nu in exces. Se intinde aluatul in tava pregatita (cu degetele, pentru ca e prea fraged/lipicios).

Se scurg perele; se aseaza feliile de pere peste aluat; se presara cu scortisoara si 2 lg de zahar.

Se coace tarta 25 – 30 minute la cuptor. Se serveste fierbinte.


Articol recomandat de delicioasa.com