contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Fara Coacere, Cu Branza, Fructe Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cand va grabiti sau pur si simplu nu aveti chef de framantat si copt crusta pentru tarta, reteta asta va poate salva, cu atat mai mult cu cat rezultatul este un desert delicios, elegant si pe placul tuturor celor pe care i-am imbiat vreodata:




Ingrediente:
Crusta:
250 de grame de biscuiti
50 de grame de unt topit
Crema:
4 galbenusuri
160 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 linguri cu varf de amidon alimentar (Dr. Oetker)
450 ml. de lapte
1 lingura rasa de gelatina granulata
250 de grame de branza de vaci proaspata, bine stoarsa
fructe proaspete sau din compot - eu am folosit piersici din compot
Bezea:
4 albusuri
4 linguri de zahar
Preparare:
Cantariti biscutii si topiti untul:

Biscuitii se sfarama bine si deasupra lor se toarna untul topit:

Se framanta biscutii cu untul, obtinand un fel de "aluat":

Acest "aluat" se muleaza intr-o forma de tort cu inel detasabil, acoperind fundul si urcand cam 2-3 cm si pe pereti, presand foarte bine:

Se da forma la rece pentru 30 de minute.
Pentru crema:
  • gelatina se pune la hidratat, cu 2-3 linguri de apa
  • se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga amidonul, omogenizandu-se totul
  • laptele se infierbanta, apoi se toarna incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu; vasul se transfera pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc
  • se adauga imediat branza de vaci, in crema fierbinte, si se mixeaza totul pana la obtinerea unei creme fine
  • in crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa


Deasupra blatului de biscuiti, deja intarit, se aseaza fructele:

Deasupra fructelor se toarna crema semifluida si se da imediat la rece:

Albusurile de bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei, aranjandu-se "ciocuri":

Pentru a carameliza usor bezeaua, daca va numara?i printre ferici?ii posesori ai unei "tor?e de flambat", folosi?i-o pe aceea. Eu nu detin asa ceva, din pacate, asadar am pus forma in cuptor, chiar sub grilul electric, incins cu 2 minute inainte, si am lasat-o acolo inca 3-4 minute, adica pana cand a ajuns sa arate asa:

Se da prajitura la frigider pentru 3 ore, apoi se indeparteaza inelul detasabil si se poate servi:

Inca o sectiune "insorita", pozata azi de dimineata, la cafea:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu


Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/CuinaBanateana/~3/TqSRPL_6nQw/tarta-fara-coacere-cu-branza-fructe-si.html