Tarta De Visine
Sursa Tarta de visine
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 2 1/4 cup faina
- 1/4 cup+2 linguri zahar
- 200 g unt rece, taiat cuburi
- un praf sare
- un galbenus
- 4 linguri apa rece
Umplutura
- 500 g visine congelate
- 3/4 cup zahar
- suc de lamaie
- 4 linguri rase amidon
- un ou+zahar brun pt decor
Mod de preparare
1. Pentru aluatul de tarta amestecati faina cu zahar, sare si untul rece. Folositi-va de varful degetelor pt a nu incalzi aluatul sau o ustensila pt tarte cum am folosit eu. Dupa ce aluatul capata o consistenta de pesmet adaugati galbenusul si apa si framantati doar pana se leaga. Dati aluatul invelit in folie la frigider pentru cel putin o ora.
2. Pentru umplutura puneti visinele congelate cu zahar si suc de lamaie intr-o oala cu fund dublu pe foc. Amestecati pana cand sucul lasat de fructe scade si zaharul se topeste complet. Diluati amidonul cu cateva linguri de apa rece, apoi adaugati-l la fructe amestecand in continuu. Dupa ce s-a ingosat sosul, luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca complet.
3.Preincalzim cuptorul la 180 C. Lasati aluatul la temperatura camerei 10 min, apoi impartiti-l in doua. Cu una din parti tapetam fundul tavii si o intepam cu furculita. Turnam umplutura de visine si decoram cu restul de aluat facut fasii. Ungem aluatul cu ou batut si presaram zahar brun. Merge la cuptor pentru 40-50 de minute. Se serveste calduta sau rece cu inghetata de vanilie deasupra. Va doresc o saptamana duuulce!
comentarii