contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta De Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta este luata din cartea de bucate a Principesei Margareta a Romaniei.
Este o tarta care se face foarte usor, nu este nimic complicat si este foarte delicioasa.
Ingrediente 

Pentru 8 persoane
Blatul:
250 gr biscuiti Petit Beurre 
125 gr unt
Umplutura:
4 galbenusuri de ou
400 ml lapte condensat
50-100 ml lamaie (depinde cat de mult va place lamaia)
Bezeaua:
4 albusuri
200 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Blatul
Biscuiti se sfarama, se pun in robot impreuna cu untul la temperatura camerei si se va obtine o compozitie omogena. Daca nu aveti robot ii sfaramati punanadu-i intr-o punga peste care treceti facaletul sau o stricla de mai multe ori.
Pe fundul mobil al unei tavi de tarta (tort) demontabila intindeti blatul si presati-l cu lingura.

Crema:
Bateti galbenusurile cu laptele condensat si zeama de lamaie. 

Reteta intiala are 200 ml de lamaie insa este foarte mult. Iese mult prea acra.
Amestecati pana la obtinerea unei creme omogene. Turnati crema deasupta blatului de biscuiti.

Bezeaua
Bateti albusurile spuma si adaugati zaharul putin cate putin. Puneti albusurile intr-un posh si decorati tarta.

Intoduceti tarta la cuptor timp de 35 minute la 180 grade, sau pana cand bezeaua prinde o culoare aurie.

Asa arata tarta in carte

Asa arata tarta mea


Pofta buna!