contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

2 ani de blog !


       Pentru toti cei care imi viziteaza blogul si care au incercat  retetele mele. Anul trecut am pregatit un delicios Tort pian, iar acum , in 2013 o minunata Tarta de ciocolata ;)
        Va invit la o felie virtuala; sa-mi fiti alaturi si in anii care urmeaza . Va pup pe toti !

Aluat cacao :
125 g unt
60 g zahar cu granulatie fina
2 lg esenta de vanilie
125 g faina
40 g cacao
Citeste mai mult ... >>>
Crema :
300 ml frisca lichida
300 g ciocolata
35 g unt
50 ml Cinzano rosso

Mod de preparare :
       Aluat cacao : Punem in vasul robotului de bucatarie : untul, zaharul si esenta de vanilie. Le mixam pana obtinem o crema fina, apoi adaugam faina amestecata cu pudra de cacao.

       Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora.

       Dupa ce scoatem aluatul de la rece, intindem aluatul intre 2 foi alimentare, cu sucitorul., apoi cu grija il asezam in forma rotunda (d=25 cm) . Dam la cuptor pentru 20 minute.




       Crema : punem pe foc, intr-o cratita, frisca lichida pana da intr-un clocot, apoi o luam deoparte si punem ciocolata rupta bucatele (100 g ciocolata neagra si 200 g ciocolata cu lapte am folosit eu). Amestecam pana se topeste ciocolata, fara a o mai pune pe foc, adaugam untul, amestecam pana se topeste si el, iar la final Cinzao rosso.
       Lasam crema sa se raceasca putin, pentru circa 20 minute, apoi o turnam peste crusta coapta si lasam tarta la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.


       Dupa ce sta la rece, crema se intareste .


      O tarta rapida , dar absolut delicioasa ! :)