Tarta De Ciocolata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Acest desert se adreseaza iubitorilor de ciocolata si nu numai.
Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)
Pentru aluat:
- 125gr unt
- 90gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
Pentru crema:
- 220ml. smantana
- 2 linguri zahar brun
- 50gr unt
- 300 gr ciocolata (2 ciocolate cu lapte si 1 ciocolata neagra)
Optional, glazura de cicolata alba obtinuta din 50gr ciocolata alba si 20ml frisca lichida.
Plan de lucru:
- Pentru prepararea aluatului de tarta punem intr-un bol zaharul si untul moale (poza2)
-Mixam bine pana obtinem o pasta (poza 3)
- Adaugam oul (poza4). Mixam in continuare, treptat se presara faina (poza5). Amestecam pana obtinem o coca (poza 6), pe care o lasam la frigider 40 min.
- Apoi intindem coca intr-o forma de tarta cu diametrul 26cm, o intepam cu furculita pentru a nu-i permite sa cresca atunci cand sta la cuptor (poza 7) si lasam la cuptorul incins pana se rumeneste (aproximativ 20 min.) (poza8 ). Lasam sa se raceasca.
- Preparam umplutura cicolatoasa (poza 9). Punem frisca si cu ciocolata rupta in bucatele pe foc (poza10), pana cand se topeste ciocolata (poza 11). Turnam ciocolata peste aluatul de tarta (poza12) si lasam sa se raceasca cel putin 3 ore (am lasat peste noapte) (poza 13).
Am ornat cu glazura din ciozlata alba, si am servit (poza14). Ce sa va zic, o bunatate pe care v-o recomand cu caldura.
Timp de preparare: 40 de minute ( fara timpul de racire)
Preţ: 23 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri