Tarta De Capsuni
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aveam prin frigider niste aluat de foietaj si capsuni ramase de pe o zi pe alta, care nu le mai prea mancam:) Asha ca m-am hotarat sa folosesc aceste ingrediente si sa fac o tarta.
Avem nevoie de:
[pt. 4 persoane]
- 1 aluat de foietaj(de obicei vin 2 intr-o punga)
- 1 ou batut ca si pentru omleta
- 1 lingura de apa
- 2 cani de capsuni spalate si taiate in doua
- 1/4 lingurita scortisoara
- 3 linguri gem de capsuni(vezi reteta aici)
- 1/2 cana de fistic(taiat marunt sau zdrobit)
- 2 cani de branza de vaci amestecate cu 5 linguri de zahar(branza amestecata cu zahar este optionala)
1. Intindeti foia de foietaj intr-o tava(eu o folosesc cea mare si neagra care vine cu cuptorul). Cititi instructiunile de pe foietaj ca sa vedeti daca este nevoie sa ungeti tava cu unt in prealabil sau sa o tapetati cu faina.
2. Ridicati marginile foietajului pe marginile tavii pentru a nu se scurge umplutura.
3. Amestecati oul batut cu apa si ungeti marginile foietajului.
4. Asezati stratul de branza de vaci amestecata cu zahar si dulceata peste foietaj. Presarati scortisoara.
5. Asezati capsunile deasupra.
6. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200 C aprox 15 minute. (verificati sa nu se arda foietajul) Daca e nevoie mai lasati in cuptor 5 minute dar cu mare atentie la foietaj.
7. Cand scoateti tarta din cuptor ornati pe deasupra cu fistic taiat marunt sau zdrobit.
Serviti calda cu inghetata de vanilie.
POFTA BUNA!!!