contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Zbarciogi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

    Zbarciogii (Morchela esculenta) sunt ciuperci foarte apreciate si utilizate in bucataria franceza. De
regula sunt asociati cu diferite tipuri de carne: de vita, iepure sau pui,  dar eu am ales sa ii combin cu branza. Daca va plac aceste ciuperci, cu siguranta stiti despre ce vorbesc si veti aprecia aceasta combinatie.

Baza
  • 100 g tarate fine de grau
  • 20 g quinoa expandat
  • 1 lgt tarate psyllium
  • 400 g iaurt natural  
  • 175 ml lapte


   Umplutura
  • 215 g iaurt
  • 100 g branza din iaurt
  • 2 oua organice
  • 210 g zbarciogi taiati
  • 1/8 lgt sare


   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 
2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul unei linguri.
3. Introducem tava in cuptor pentru 10 min.
4. Spalam zbarciogii si ii fierbem 15 minute in apa clocotita, ii scoatem apoi intr-o sita si ii lasam la scurs.
5. Preparam umplutura mixand branza cu iaurtul, sarea si ouale batute. Incorporam in umplutura cu ajutorul telului sau a unei spatule, zbarciogii taiati. 
6. Scoatem tava din cuptor, punem umplutura si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute la 190°C.
7. Scoatem iarasi tava din cuptor, punem zbarciogii intregi si introducem pentrua treia oara tava in cuptor, timp de 20 min la 190°C.
8. Dupa ce scoatem din cuptor lasam sa se raceasca complet in tava, introducem in frigider pentru cateva ore si abia cand servim o ornam cu ceapa verde si/sau rosii cherry. 

   Nota!
  Aveti grija la ce culegeti sau cumparati pentru ca sunt unele ciuperci (ale genului Gyromitra) care seamana cu zbarciogii, dar sunt toxice. :)