Tarta Cu Visine
Sursa Tarta cu visine
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tarta cu visine
Ingrediente:
Aluat :
100 g faina
20 g amidon
1 ou
1 varf cutit praf de copt
3 g zahar
70 g unt
Umplutura :
1 pahar mic de zahar
2 oua
Coaja de portocale
Coaja de lamaie
Zahar vanilat
30 g amidon
½ kg branza (eu am pus 250 branza de vaci si 250 crema mai fina)
60 g unt
500 g visine suculente
Esenta vanilie
Esenta rom
1 lingurita zeama de lamaie
Un praf de sare
Mod de preparare :
Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam cu mana. Se formeaza un aluat destul de fraged pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru cel putin ½ ora. Pentru umplutura amestecam untul topit cu zaharul, esentele, coaja de portocale, galbenusurile, amidonul si branza. Eu le amestec cu lingura sau mana caci la mixer mi se pare ca iese crema prea fina totusi dar o puteti face cum doriti. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se incorporeaza apoi albusurile amestecand usor de jos in sus. Visinelor li se scot samburii si se pune peste ele 1 pahar de zahar sa-si lase zeama dupa care se pun la scurs. Tapetam apoi o forma de tort cu hartie pentru copt. Se opreste 1 sfert din aluat si din restul se intinde un aluat de dimensiunea formei. Se pune forma de tort pe aluat si se taie un cerc de dimensiunea ei. Se pune in forma dupa care se face din aluatul oprit un snur care se pune peste cerc. Cu ajutorul degetelor se apasa aluatul ca sa se aseze si sa urce usor pe margini formand o margine a tartei. Se pune compozitia de branza, se aseaza visinele care au fost scurse bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora si 20 de minute. Dupa 40-50 de minute se unge tarta cu un galbenus de ou batut pentru aspect si se lasa in continuare la cuptor. Puneti tarta la foc mic pentru a nu se arde si de preferat a respecta timpul de coacere. Se serveste rece cu sirop de la visinele scurse.
Pofta buna !
Ingrediente:
Aluat :
100 g faina
20 g amidon
1 ou
1 varf cutit praf de copt
3 g zahar
70 g unt
Umplutura :
1 pahar mic de zahar
2 oua
Coaja de portocale
Coaja de lamaie
Zahar vanilat
30 g amidon
½ kg branza (eu am pus 250 branza de vaci si 250 crema mai fina)
60 g unt
500 g visine suculente
Esenta vanilie
Esenta rom
1 lingurita zeama de lamaie
Un praf de sare
Mod de preparare :
Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam cu mana. Se formeaza un aluat destul de fraged pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru cel putin ½ ora. Pentru umplutura amestecam untul topit cu zaharul, esentele, coaja de portocale, galbenusurile, amidonul si branza. Eu le amestec cu lingura sau mana caci la mixer mi se pare ca iese crema prea fina totusi dar o puteti face cum doriti. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se incorporeaza apoi albusurile amestecand usor de jos in sus. Visinelor li se scot samburii si se pune peste ele 1 pahar de zahar sa-si lase zeama dupa care se pun la scurs. Tapetam apoi o forma de tort cu hartie pentru copt. Se opreste 1 sfert din aluat si din restul se intinde un aluat de dimensiunea formei. Se pune forma de tort pe aluat si se taie un cerc de dimensiunea ei. Se pune in forma dupa care se face din aluatul oprit un snur care se pune peste cerc. Cu ajutorul degetelor se apasa aluatul ca sa se aseze si sa urce usor pe margini formand o margine a tartei. Se pune compozitia de branza, se aseaza visinele care au fost scurse bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora si 20 de minute. Dupa 40-50 de minute se unge tarta cu un galbenus de ou batut pentru aspect si se lasa in continuare la cuptor. Puneti tarta la foc mic pentru a nu se arde si de preferat a respecta timpul de coacere. Se serveste rece cu sirop de la visinele scurse.
Pofta buna !