Tarta Cu Visine Si Budinca
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Blat:
3 oua
125 g faina
125 g margarina/unt
125 g zahar
un plic zahar vanilat
10 g praf de copt
Crema&decor: 520g visine fara samburi
1 budinca vanilie
350 ml lapte
4 linguri de zahar
50 margarina/unt
150 ml frisca
Mod de preparare:
Blat:
Toate ingredientele trebie sa fie la temperatura camerei.Intr-un bol se pun ouale,zaharul,zaharul vanilat si margarina
si mixati(se va obtine o compozitie cremoasa cu bucatele de margarina),
apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina .
O tava pentru tarta(28 cm) se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina;
se toarna compozitia.
Tava se lasa la cuptor pana ce blatul este auriu si trece testul scobitorii.Dupa ce se raceste se rastoarna pe un platou(aveti grija pentru ca este foarte fraged).
Crema:
Laptele(mai putin 5 linguri) se pun intr-o cratita la incalzit.Praful de budinca se amesteca cu 4 linguri de zahar si cu laptele.
Amestecul de budinca se pune in laptele caldut si se amesteca cu un tel pana se ingroase;in budinca calda se incorporeaza margarina.
Blatul se unge cu putina budinca rece,se repartizeaza visinele,apoi restul de budinca.
Se orneza cu frisca.
Se serveste dupa ce a stat la rece.