contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Visine Si Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingredientele sunt putin modificate fata de reteta gasita pe siteul Laura Sava


Ingrediente:
pentru blat:

- 200g făină
- 40g zahăr
- 100g unt rece
- un praf de sare

pentru umplutură:

- 300g vișine fără sâmburi
- 350g brânză de vaci
- 2 ouă mici
- 3 lingurițe iaurt
- 3 linguri zahăr
- 2 lingurițe suc de lămâie
- 3 linguri griș
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 fiolă esență de vanilie (1 linguriță)


Preparare:
Ca sa ne racorim, incepem prin a incinge cuptorul! :)
Prestam un aluat din faina, zahar, unt si sare. Il imbracam in folie ( sa nu ii fie frig ) si il dam la frigider pentru minim 30 de minute, poate sa stea si o noapte intreaga (atunci nu mai incepem prin a incinge cutorul). Daca sta peste noapte, trebuie sa il lasati la temperatura camerei cca. 15-20 de minute inainte de a-l intinde.

Impartim aluatul in doua bucati, una un pic mai mare, pe care o intindem pe o planseta foarte putin pudrata cu faina. Ca sa putem intinde mai bine tinem sucitorul cateva minute la congelator, ne sfatuieste Laura Sava.
Cu ajutorul formei de copt, decupam o baza de aluat si taiem cu un cutit surplusul.
Impartim bucata de aluat ramasa in trei parti egale, pe care le intindem pe rand, de grosimea bazei.
Le asezam de jur in prejur in forma de copt.
Intepam aluatul cu o furculita in mai multe locuri, pentru ca aluatul sa nu creasca excesiv in timpul coacerii. Lasam la copt cca. 15 minute.

Scoatem forma din cuptor si ne apucam de crema de branza.
Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam galbenusurile cu branza de vaci, iaurtul, zaharul, sucul de lamaie, grisul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Inglobam si albusurile batute spuma.

Repartizam jumatate din compozitie pe blat.

Asezam deasupra visinele, bine scurse

si peste ele restul de compozitie de branza, ramasa.

Nivelam si dam la cuptor, pentru aproximativ 50 de minute. Mai lasam sa se odihneasca in cuptorul incins, cu usa deschisa, aproximativ 15 minute, dupa care o putem felia.

Pofta buna si spor la bucatarit!