contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Visine Si Bezea

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cu praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri cu mac
  • esenta de vanilie
  • faina 12-15 linguri
  • 6 linguri pesmet

Pentru umplutura:

  • 500 g visine
  • o jumatate cana zahar
  • o jumatate cana apa
  • 4 linguri gris

Pentru decor:

  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • sirop de visine

PREPARARE:

Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,
praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina. Framantam bine sa ne iasa un
aluat mai moale ,nu foarte vartos
pe care il vom intinde si il vom pune
intr-o forma unsa cu ulei si
tapetata cu faina.
Intepam aluatul din loc in loc,
cu o furculita.
Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute
sa se coaca doar pe jumatate.

Pentru umplutura:

Punem pe foc apa cu zaharul si
lasam sa fiarba pana se formeaza
un sirop gros , in care vom adauga
visinele -fara samburi.
Oprim focul si lasam visinele sa se
raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit
le scoatem, le scurgem bine si
le amestecam cu grisul.

Pentru decor:

Batem bine albusurile cu zaharul
si esenta pana obtinem bezeaua.

Scoatem forma din cuptor, presaram
3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul
de visine, presaram din nou 3 linguri cu
pesmet  iar  deasupra repartizam
bezeaua .

Bagam din nou tarta la cuptor,
pentru inca 20-25 minute
la foc mic, avand grija sa nu ardem
bezeaua!

Siropul in care am tinut visinile il punem
din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine.

Dupa ce scoatem tarta din cuptor,
o lasam sa se raceasca si o stropim cu
siropul de visine.

Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece.



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com