Tarta Cu Visine A La Camelia
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
visine fara samburi o farfurie cu varf
zahar pentru tava in care punem visinele
ulei pentru uns tava
unt pentru uns coala de copt
7 oua
7 linguri de ulei
7 linguri de faina
3 plicuri de zahar vanilat
Se ia tava de copt si se unge cu ulei, apoi se pune folia de copt care se unge cu unt. Peste unt se pune pune cu lingura cernand zahar cat sa acopere bine fundul tavii.
Peste zahar se pun visinele asa inghetate cu gheata cu tot una langa alta pana acopera tot fundul tavii si se lasa deoparte.
Intr-un bol se pun cele 7 oua cu cele 7 linguri de zahar, zaharul vanilat si se bat bine pana devin o spuma. Se pun apoi pe rand cele 7 linguri de ulei batandu-se continuu. Apoi punem cele 7 linguri de faina amestecand prin rasturnare cu o lingura. Compozitia rezultata se toarna peste visine (chiar daca mai sunt inghetate).
Se introduce in cuptorul preincalzit pana se coace, dupa care se rastoarna intr-o tava potrivita.