Tarta Cu Urzici Si Oua De Prepelita
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Urzicile contin foarte multe vitamine si inca este sezonul lor, asa ca va propunem o delicioasa tarta cu urzici si oua de prepelita.
Ce iti trebuie (poza 1):
Pentru aluat:
- 100 gr unt
- 250 gr faina
- 1 oua
- 2 linguri lapte rece
- 1 praf de sare
Pentru umplutura (poza 5)
- 300 gr urzici (le-am spalat , curatat si congelat)
- 100 gr cascaval
- 1 ceapa
- 8 oua de prepelita
- sare
Plan de lucru:
Amestecam untul cu faina (poza 2), adaugam oul si cele 2 linguri de lapte (poza 3). Framantam pana obtinem o coca (poza 4). Lasam coca la rece pentru 30 minute.
- Intre timp calim ceapa, apoi adaugam urzicile, si le lasam pe foc pana se decongeleaza (poza 7). Le scurgem bine daca au zeama si le amestecam cu cascavalul, sare si cu 3 oua de prepelita (poza 8 ). Scoatem aluatul de la frigider si il asezam intr-o forma de tarta unsa cu unt (poza 9). Intepam aluatul cu o furculita .
- Adaugam amestecul de urzici (poza 10), apoi spargem deasupra restul de oua de prepelita (poza 11). Bagam la cuptor pentru 30 minute, apoi servim calda sau rece (pozele 12 si 13)
Noi nu am avut rabdare sa se raceasca.
Pofta buna !
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 13 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A6. Preparate fara carne