Tarta Cu Sunca
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
umplutura:
200g sunca presata
o legatura ceapa verde ( eu am pus 1 buc praz)
70-100g cascaval ras ( eu am pus branza telemea)
1ou ( eu 2 , plus un albus)
sare,piper,busuioc tocat
250g smantana acra
un galbenus pentru uns
Mod preparare:
Lapte si uleiul se incalzesc,se dizolva drojdia si se lasa 5 min apoi se toarna peste faina+sare se framanta un aluat putin mai moale care se lasa 30min la dospit.Intre timp prazul si sunca le taiem marunt,branza o razuim, busuiocul il taiem mai grosier si le amestecam. Punem ouale, smantana, sare, piper.
2/3 din aluat se intinde in forma unsa si pudrata cu faina, se ridica o margine, se inteapa cu furculita si punem umplutura
Aranjam restul de aluat sub forma de gratar,ungem cu galbenus si dam la copt, in cuptorul dinainte incalzit,la foc mic ( eu am pus la 70 grade timp de 40 min).
Se scoate se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.
Ca un mica precizare, eu am folosit forma de tarta normala dar aluatul a crescut la fix, data viitoare o sa pun mai putin aluat.
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com