Tarta Cu Sunca
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
Pentru aluat:
425g faina
225g unt sau margarina
1 si 1/2 ou
3 linguri de apa
sare dupa gust
Pentru umplutura:
75g faina dizolvata in 375 ml lapte
3 linguri de smantana
5 oua
240g sunca
5 castraveciori murati
180g cascaval
Aluatul:
Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat clasic. Se framanta aluatul bine si se da putin la rece.
Apoi se imparte aluatul in 2 parti, cu una se imbraca o forma tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita in cateva locuri.
Se da tava la cuptorul incalzit, timp de 10 minute. Apoi se scoate si se pune umplutura.
Umplutura:
Sunca, castraveciorii si cascavalul se toaca marunt si se amesteca cu ouale, smantana si faina dizolvata in lapte.
Se pune amestecul peste coca. Se acopera tarta cu un capac de aluat (cea de-a doua parte).
Se coace la foc potrivit.