Tarta Cu Sunca Si Ciuperci
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Aluat a la Happy (te pup dulce )
250 gr faina
125 gr unt rece taiat marunt
un ou de la frigider
o lingura apa rece
Se amesteca untul cu faina si cu un praf de sare .Se bate oul cu lingura de apa de rece se adauga peste faina si unt ,se framanta pana se face o coca omogena .Se formeaza un disc ca pentru forma tartei se impacheteaza in folie si se da la rece 2 ore .
Umplutura
200 gr sunca
200gr cascaval
150 gr ciuperci
2 cepe
1 ardei (facultativ)
un ou
o rosie
2 linguri smantana
sare ,piper,oregano si cateva fire de patrunjel
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se caleste in putin ulei ,sunca se taie cuburi si se adauga peste ceapa dupa ce se calesc putin se scot intr-un castron.Ciupercile se taie bucati mai mari si impreuna cu100 gr cascaval care se taie cuburi se amesteca cu legumele calite.
Oul se bate cu smantana si se adauga peste umplutura .Se condimenteza dupa gust.
Aluatul se intinde in forma de tarta ,se inteapa cu o furculita si se adauga umplutura ,peste umplutura se pune cascaval ras se orneaza cu o rosie taiata felii si cu patrunjel.Se coace la 180 de grade.