contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Spanac…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Duminică am fost la ai mei la prânz și cum a doua zi plecam în țara tartelor am zis că e timpul să mai încerc o tarta sărată. De data asta am încercat o tarta cu spanac. Nu-i prea diferită de cea cu ciuperci și sigur e la fel de bună. Acum depinde și de gustul fiecaruia. Cip s-a bucurat de data asta că nu a fost în țară, pentru că nu e amator de spanac. Nici eu nu sunt, cînd eram mică cred că mi se părea chiar antipatic, dar de la o vreme ne împacăm destul de bine.

Aluatul de tartă l-am făcut ca la tarta cu ciuperci. 180 gr făină, 90 gr unt rece tăiat bucăți, un ou, o linguriță de sare si 2 linguri de apă rece. Le-am mixat repede cu robotul și am format o bilă de aluat pe care am îmbracat-o în folie alimetară și am bagat-o la frigider pentru vreo 2 ore.

Am tăiat 2 legături de ceapă verde mărunt și le-am pus pe foc, în tigaia încinsă cu ceva ulei de măsline pentru gătit.

Când s-a înmuiat ceapa am adăugat spanacul congelat.

Am pus un kg, dar în final am folosit mai puțin. După ce guguloaiele de spanac s-au înmuiat am adaugat și ceva apa încălzită.

Cât spanacul a fost pe foc m-am ocupat de aluat. L-am întins și l-am așezat în tava pe care o unsesem cu unt și o tapetasem cu făină înainte. După ce am aranjat aluatul în tavă l-am înțepat cu furculița și am tăiat marginile prea mari.

Aluatul care mi-a rămas l-am întins din nou și am decupat cerculețe cu ajutorul unui dop de la o sticlă de apă plată :)

Cerculețele le-am pus la frigider, forma cu aluat am băgat-o în cuptorul încins la 160 de grade pentru 10-12 minute.

Am ras niste brânză de capră si am batut 3 ouă. Când spanacul a fost gata l-am scos într-un castorn și l-am lăsat să se răcească un pic. L-am amestecat mai apoi cu brânza rasă și cu ouăle bătute în care am adăugat și niște piper proaspăt măcinat. Am pus compoziția în aluatul de tartă copt înainte și am așezat pe deasupra cerculețele de aluat pe care le-am înțepat cu furculița.

Am încins cuptorul la 180 de grade și am băgat tarta la cuptor. După 20 de minute mi-am adus aminte că nu am uns cerculețele cu ou bătut așa că le-am uns atunci :) După încă 20 de minute tarta a fost gata.

A fost foarte, foarte apreciată. Nu ne mai puteam opri din mâncat, parcă eram disperați. A fost foarte bună rece. Mult mai bună decât mă așteptam să fie o tartă cu spanac. Noi am mâncat tarta cu niște carne de curcan făcută pe grătar.:)

Până acum sunt foarte fericită cu încercările mele de tarte sărate. La fel și cu cele dulci :D


Filed under: Retetele mele..., Tarte sarate Tagged: aluat tarta sarata, apa, branza de capra, carne de curcan, ceapa verde, faina, gratar de curcan, ou, oua, piper, quiche, quiche cu spanac, sare, spanac, tarta, tarta cu spanac, tarta sarata, ulei de masline, unt