Tarta Cu Spanac Si Branza
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi va voi prezenta reteta mea de tarta cu spanac, o bunatate care
pe langa gustul placut, e si sanatos.
INGREDIENTE:
- 250 g faina
- 150 g unt
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1 kg spanac
- 300 g branza
- 2-3 catei de usturoi
Baza tartei consta intr-un aluat de patiserie, se face repede si nu necesita migaleala.
Faina se amesteca cu untul rece pana obtinem un amestec nisipos. Se lucreaza repede pentru a nu se topi untul, acest lucru ii va da fragezime tartei. Eu am folosit un robot de bucatarie, dar se poate lucra usor aluatul si cu mana. Se adauga 1 ou, sarea si praful de copt, se amesteca pana devine un aluat compact, dar repet, repede, pentru a nu se topi untul. Se pune la rece pentru cel putin 30 de minute.
Intre timp ne putem ocupa de spanac. Eu am folosit spanac congelat dar merge si cu spanac proaspat, spalat si oparit in prealabil. Intr-un va se pun 1-2 linguri de ulei. Se adauga spanacul si usturoiul taiat fasiute, se sareaza si se pipereaza. Se caleste timp de cateva minute, dupa care dam la o parte.
Branza poate fi telemea sau feta, dupa cum poftiti sau tocmai aveti in frigider. A mea a fost feta. Se da la razatoarea mare si se adauga spanacului. In acest amestec se mai adauga un ou, care va lega compozitia.
Aluatul se scoate din frigider, se imparte in doua parti, una mai mare care va reprezenta baza iar cea de-a doua va fi grilajul tartei. O tava cu peretii detasabili se va tapeta cu hartie de copt sau cu unt si faina. Aluatul se intinde sub forma rotunda, mai mare ca baza tavii cu vreo 3-4 cm. Se aseaza in tava avand grija ca aluatul sa imbrace si peretii tavii. Se adauga compozitia de spanac iar deasupra vom pune un grilaj de aluat, facut din fasiute de 1-1,5 cm latime de aluat. Se unge cu ou deasupra.
Se da la cuptorul preincalzit la temperatura de 170° C timp de ca. 30-35 minute.
Tarta este gata cand capata o culoare frumoasa, aurie.
Pofta buna!
RozBonBon