contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Spanac Si Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Tarta cu spanac si branza este delicioasa! O tarta veche, intr-o forma noua… Se face usor, cu ingrediente putine, asa ca puteti sa o incercati si nu veti regreta.

INGREDIENTE:

400 g spanac congelat
1 ceapa
1 lingura cu varf de unt
3 foi de placinta
ulei pentru uns foile
4 oua
200 g telemea
100 g mozzarella
2 lingurite amidon
2 linguri smantana
sare
piper

PREPARARE:

Calim ceapa in unt topit.

Adaugam spanacul, il calim la foc mediu spre mic, pana se evapora apa. Luam de pe foc in acest moment si, punem peste spanac ceva mai mult de jumatate din cantitatea de branzeturi rase si amestecate cu 3 oua, amidon, sare si piper.

Foile de placinta unse cu ulei le punem intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Marginile care depasesc inaltimea tavii le taiem cu o foarfeca, apoi le punem deoparte, pentru ca le vom folosi si pe acestea. Turnam amestecul de spanac cu branza in tava si il acoperim cu restul de branza.

Bucatile de foi de placinta ramase le aranjam in valuri, franjuri peste branzeturi (in functie de imaginatia fiecaruia), apoi le invelim cu 1 ou batut cu 2 linguri de smantana si un praf de sare. Coacem tarta in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 40-45 minute.

Este atat de buna, incat nu am rezistat sa astept, sa se raceasca! Trebuie sa va convingeti!!!

Pofta buna va doresc!

Share on FacebookShare on Facebook