Tarta Cu Somon Si Broccoli
articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu
Am intrat in anul gatitului sanatos, asta e sigur! Incerc sa introduc cat mai multe legume verzi, peste si carne slaba si asta imi pune mintea la incercare. Iar rezultatele imi plac de-a dreptul. Azi a fost randul unei legume mult slavite (de medici) si blamate (de consumatori) sa o amestec in in mancare, cu un rezultat care sa nu imi oripileze papila. Broccoli. Am ales sa il pun langa gusturi mai puternice, gen somon afumat si parmezan, iar ceea ce am obtinut mi-a placut de-a dreptul!
Ingrediente:
Aluat: 250 de grame faina, 125 gr de unt, 1 ou, 2 linguri de apa rece, un praf de sare
Compozitia: 200 gr buchetele broccoli congelat, 200 gr somon afumat, 200 gr file de somon, 200 gr smantana, 2 oua, o lingura parmezan ras, sare si piper dupa gust
Cum o facem:
1. Punem la aburi pestele file si broccoli pentru 20 de minute
2. Intre timp, amestecam untul cu faina, oul, apa si sarea si obtinem un aluat nisipos, pe care il intindem si il punem in froma de tarta. Eu am dat untul prin razatoare ca sa fac aluatul mai repede:
3. Dam aluatul de tarta la 180 de grade pentru 20 de minute (eu pun deasupra o folie de aluminiu cu multe boabe de fasole, ca sa nu se ridice fundul tartei la copt)
4. Cand legumele si pestele s-au terminat de aburit, desfacem fileul de peste i bucatele mici, verificam sa nu mai fi ramas oase, si taiem bucatele somonul afumat.
5. Asezam pe aluatul de tarta somonul file si cel afumat, buchetelele de broccoli
6. Amestecam ouale cu smantana, un praf de sare si de piper (atentie la sare, caci somonul afumat e sarat deja), le punem peste tarta
7. Presaram parmezan si mai dam la cuptor tarta pentru inca jumatate de ora la 180 de grade
Concluzii:
Nu ma asteptam sa imi placa atat de mult, in mod sigur o voi reface in varianta mini-tarta pentru petreceri caci e gustoasa si sanatoasa in acelasi timp!