Tarta Cu Smochine Si Gorgonzola
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asta a devenit una din tartele mele sarate preferate.Si daca e si sezon de smochine, nimic nu imi mai sta in cale.Acuma e drept ca sezonul s-a terminat, asa ca v-ati prins, am facut tarta mai demult.Nu stiu cum reusesc sa fiu mereu in urma cu postarile.Cu toate astea, va spun pe cuvant de pionier, ca o voi face de sarbatori, atat de mult mi-a placut.Am folosit pentru crusta tartei aluatul de vin care merge de minune.
INGREDIENTE:
Ptr.formă de tartă cu diametrul de 26 cm sau 3 forme cu diametru de 15 cm
Ptr.aluat:
-100 ml
vin alb sec
-80 ml
ulei
-300 g
făină
-1/2
linguriță sare
Ptr
umplutura:
-200 g
gorgonzola
-400 g
smântână lichidă
-jumătate de ceașcă de parmezan ras
-3 ouă
-un
vârf de cuțit de nucșoară
-sare,piper după gust
-2-3
smochine proaspete
MOD DE
PREPARARE :
1.Întâi
preparăm aluatul: într-un borcan cu capac amestecăm vinul,uleiul și sarea apoi
transferăm amestecul într-un bol, adăugăm făina pe rând și frământăm un aluat
omogen, pe care îl dăm la rece,acoperit cu folie, cel puțin 15 minute.
2.Întindem aluatul , tapetăm forma de tartă cu
el , îl înțepăm cu furculița din loc în loc și îl mai dăm la rece 15 minute,
după care îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180 *C ,timp de 10 minute.
3.Intretimp pregătim umplutura :se amestecă
ouăle cu smântână, parmezan, nucșoară, sare, piper
4.Peste
aluat se pune brânza gorgonzola tăiată cubulețe, se toarnă amestecul de
smântână și deasupra se așază smochinele feliate.
5.Se
coace în cuptor la 200 *C, timp de aproximativ 25 de minute, până ce aluatul
este rumen și compoziția de smântâna închegată.
Poftă
bună !