Tarta Cu Rucola
Sursa Tarta cu rucola
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Umplutura
- 125 g rucola
- 200 g prosciutto cotto
- 1 legatura ceapa verde
- 3 oua
- 170-180 ml smîntîna lichida(de frisca)
- 110 g cascaval ras,picant(poate fi si un amestec de brînzeturi care va plac)
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod preparare:
Spre deosebire de tarta cu spanac,care reîncalzita nu mi-o mai place,asta este tare buna si a 2-a zi,
încalzita la microunde.Sia asa,în general,mi se pare mult mai picanta si gustoasa tarta cu rucola,
desi o ador si pe cea cu spanac.
Mi se pare perfecta,pentru un mic dejun copios la weekend .
Începem cu aluatul,care ia ceva vreme.
Framîntam un aluat din faina,unt,cascaval ras si sare.
Cînd amestecul are un aspect "firmituros" ..
adaugam oul ,smîntîna si verdeturile tocate,framîntam bine.
Cînd e destul de compact,se scoate din blender
si se loveste de 6-7 ori cu el pe masa de lucru.(Nu se mai framînta)
Împachetam aluatul în folie transparenta,
si-l dam la figider pentru jumatate de ora.
Întindem o foaie de aluat(rotunda/patrata/sau ce forma doriti).
Eu întind aluatul între doua foi de hîrtie de copt.
O asezam pe tava/forma unsa cu unt,taiem marginile,
si o dam din nou la frigider,pentru cel putin 10-15 minute
(daca dispuneti de timp, chiar si jumatate de ora)
Între timp preîncalzim cuptorul la 200°C.
Întepam aluatul cu furculita,si-l dam în cuptor timp de 6-7 minute.
(daca aveti o forma mai groasa,ca a mea,o lasati vreo 10 minute)
Taiem ceapa rondele,si o calim usor în ceva ulei de masline.
Adaugam rucola tocata grob,amestecam înca 2-3 minutele pe foc,
dupa care tragem tigaia deoparte.Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Asezam rucola peste aluat,
iar deasupra presaram prosciutto taiat patratele/bucatele.
Batem ouale cu smîntîna si cascaval(sau amestecul de brînzeturi),
si turnam deasupra.Daca nu folositi o brînza sarata,sarati/degustati.
Eu am folosit Feta si Bergkäse.
Dam tarta în cuptorul preîncalzit la 180-190°C,
pîna devine aurie(aproximativ 35 minute)
Este delicioasa!!Mie mi-o place si rece.
Din aluatul tartei se pot face saleuri,biscuitei..etc
Din restul de aluat ce mi-a ramas de la margine,am facut 15 biscuiti .
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com