contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Ricotta Si Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

O tarta delicioasa, care a disparut repede repede...
Va povestisem cit de mult mi-a placut aluatul de cornulete cu ricotta, asa ca am schimbat un pic sa vad cum il pot lucra. Cum aveam ricotta in frigider, am facut aluatul doar cu  jumatate din ingrediente.
Reteta o gasiti daca dati click pe cornulete.
Am intins aluatul cu sucitorul apoi l-am transferat in forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, am facut gaurele cu o furculita, am pus o foaie de copt deasupra apoi fasole uscate si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 10-12 minute.
Umplutura, asta e facuta din ochi nu dupa o anumita reteta:
  • 200 g ricotta
  • 180 g iaurt natural (poate fi si cu fructe)
  • 2 oua
  • un pic de sare
  • 10 g amidon alimentar
  • 50 g zahar
  • bucatele de ciocolata cu lapte (de la iepurasul de paste)
  • citeva picaturi esenta de lamiie
Am amestecat ricotta cu iaurtul, apoi am adaugat ouale zbatute un pic, sarea, zaharul, esenta, am cernut amidonul si am mixat bine ingredientele iar la sfirsit am adaugat bucatele de ciocolata (nu prea multe sa nu iasa prea dulce). Cind aluatul de tarta este copt, scoatem din cuptorul, punem compozitia de ricotta, nivelam, radem ciocolata deasupra si bagam din nou in cuptor, timp de cca 20 de minute.
Scoatem din cuptor, lasam la racit si servim... hmmm, buna, buna, mai merge o feliuta... yamiii...



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com