Tartă Cu Pui şi Smântână
Sursa Tartă cu pui şi smântână
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Am făcut o tartă cu ce am avut prin frigider :)) Adică am încropit o tartă pentru a-i pune ceva la pachet soţului meu, mai ales că a inceput să aprecieze tartele sărate (cică din alea dulci încă nu vrea ...că mănâncă destule prăji şi chec şi...)....anyway......
Aşadar vă arăt şi vouă reţeta mea de tartă cu pui şi smântână
Aşadar...ingrediente:
pentru aluat, cocă de tartă
- vezi ingredientele aici, la tarta cu costiţă şi spanac.
pentru umplutură:
- un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
- 300 gr smântână
- un ou
- o legătură de mărar proaspăt
- 100 gr telemea
- 2 fire de ceapă verde
- un ardei gras
- delikat
- 2 ouă crude pentru finisare :P
Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit)!
Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).
În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)
Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Foarte bun...şi.... Poftă bună!