Am mancat de mai multe ori o asemenea tarta si am incercat si eu sa o fac... Mi-a iesit foarte aproape de ceea ce voiam, asa ca a doua oar voi sti cum sa o fac sa iasa exact cum voiam. In consecinta va voi scrie reteta asa cum trebuie sa facuta. In imagini apar ingredientele in cantitatile folosite, dar eu le voi schimba putin. Ingrediente: - 3 bucati de piept de pui subtiri (ca pentru snitel) - 3 cartofi - 2 dovlecei mici - 400 gr iaurt gras - 3 oua - 6 foi fine de placinta - sare, piper - ulei/unt pentru stropit foile Preparare: 1. Cartofii se curata, taie felii si se fierb 20 min. in apa cu sare (sa nu fie foarte moi). Dupa ce s-au racit se taie cubulete. 2. Pieptul de pui se pune pe gratar si se face pe ambele parti. Dupa ce s-a facut, se taie cubulete. 3. Dovlecelul se curata si se taie cubulete. 4. Ouale se bat bine si se amesteca cu iaurtul, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. 5. Am luat o forma rotunda cu margine detasabila, am uns-o cu unt, apoi am pus 3 foi de placinta cu care am "tapetat" forma. Foile le-am pus cate una si le-am stropit cu ulei. Am adaugat compozitia de mai sus, am inlaturat surplusul de la foi, apoi am acoperit cu inca 3 foi, la fel, cate una, stropite fiecare cu ulei. Am inlaturat din nou surpluul de foi (ca in imagini). Ultima foaie am uns-o cu ulei si am dat la cuptor pentru 40-45 min, la foc mic. Mie imi place aceasta tarta rece. Puteti sa folositi orice alta carne de pui. |