Tarta Cu Prune
articol scris de agendautila blog Retete culinare si atractii turistice Agenda utila
Ingrediente:
150 grame faina
100 grame amidon de porumb
700 grame de prune
300 grame zahar
150 grame unt la temperatura camerei
150 grame iaurt
1 ou
Coaja rasa de la o lamaie
1 plic zahar vanilat
60 ml apa
1 pachetel de drojdie
1 praf de sare
timp preparare: 1 ora
Intr-un castron puneti faina, amidonul si 200 grame zahar. Adaugati iaurtul, oul, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si praful de sare. Diluati drojdia in 60 ml apa calda si turnati-o in castron. Amestecati bine ingredientele. Adaugati 120 grame unt taiat felii si incorporati-l in compozitie cu lingura pana obtinetul un aluat omogen si flexibil. Adaugati 2 linguri de faina in ploaie peste aluat si lasati-l acoperit timp de o ora cu un servet curat de bucatarie.
Spalati bine prunele, stergeti-le cu un prosop curat de bucatarie.
Ungeti cu restul de unt o tava de tarta. Turnati peste unt cele 100 grame de zahar ramase.
Taiati prunele in 2 si scoteti-le samburele. Asezati prunele pe fundul tavei distribuindu-le uniform astfel incat sa acoperiti tot fundul tavii. Turnati aluatul preparat anterior peste prune. Lasati-l din nou acoperit cu un servet de bucatarie timp de o ora.
Dati tarta in cuptorul incins la 150 grade timp de 30 minute sau pana e usor rumenit.
Scoateti tarta din cuptor, lasati-o sa se raceasca putin apoi rasturnati-o pe un platou.