contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:

 

150 grame faina

100 grame amidon de porumb

700 grame de prune

300 grame zahar

150 grame unt la temperatura camerei

150 grame iaurt

1 ou

Coaja rasa de la o lamaie

1 plic zahar vanilat

60 ml apa

1 pachetel de  drojdie

1 praf de sare



timp preparare: 1 ora


Intr-un castron puneti faina, amidonul si 200 grame zahar. Adaugati  iaurtul, oul, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si praful de sare. Diluati drojdia in 60 ml apa calda si turnati-o in castron. Amestecati bine ingredientele. Adaugati 120 grame unt taiat felii si incorporati-l in compozitie cu lingura pana obtinetul un aluat omogen si flexibil. Adaugati 2 linguri de faina in ploaie peste aluat si lasati-l acoperit timp de o ora cu un servet curat de bucatarie.

Spalati bine prunele, stergeti-le cu un prosop curat de bucatarie.

Ungeti cu restul de unt o tava de tarta. Turnati peste unt cele 100 grame de zahar ramase.

Taiati prunele in 2 si scoteti-le samburele. Asezati prunele pe fundul tavei distribuindu-le uniform astfel incat sa acoperiti tot fundul tavii. Turnati aluatul preparat anterior peste prune. Lasati-l din nou acoperit cu un servet de bucatarie timp de o ora.

Dati tarta in cuptorul incins la 150 grade timp de 30 minute sau pana e usor rumenit.

Scoateti tarta din cuptor, lasati-o sa se raceasca putin apoi rasturnati-o pe un platou.