Tarta Cu Prune Si Migdale
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Este sezonul prunelor!!! Prune mai mari, mai mici de toate felurile si marimile. Sunt pline pietele de ele.
Am cumparat de doua feluri de la piata mare, din acelea normale(din care se face si tuica de prune) si unele mai interesante, mai rotunde si mai decolorate. Jumatatea mea le mananca aproape verzi, asha ii plac lui, acrisoare si verzisoare. De aceea de cate ori merg la piata eu le cer–nu pe cele mai coapte-cum fac oamenii normali, eu le cer pe cele mai verzi si tari. (Cred ca rad precupetele de mine)
Am mancat noi cate prune am putut dar la un moment dat tot au ramas multe. Asha ca m-am gandit la o tarta. Ce e mai simplu, mai ales daca ai aluat de placinta in frigider gata inghetat? O tarta cu prune.
Stiati ca in Statele Unite in Februarie participa la polenizarea pomilor de migdal proprietari de stupi de albine din peste 49 de state? Este evenimentul anului si cea mai mare polenizare organizata din lume. California este statul care o gazduieste. Puteti afla mai multe aici.
Asha ca zis si facut cu tarta noastra. Am folosit:
• 300g migdale taiate sau zdrobite in mixer pana devin praf
• 300g unt
• 300g zahar
• 3 oua
• 1/2 cana de fistic decojit(optional)
• 1 foaie de placinta
• 14 prune fara sambure si taiate in 2
• 3 linguri de zahar vanilat
1. Dezghetati foia de placinta. Incalziti cuptorul la 180 grade C.
2. Combinati intr-un mixer untul, zaharul, migdalele si ouale pana devin o crema fina. Apoi adaugati si fisticul si dati la frigider 10 minute.
3. Turnati amestecul obtinut in tarta pana pe la 3 sferturi, pentru a lasa loc prunelor.
4. Prunele taiate amestecati-le cu zaharul vanilat. Apoi asezati-le in tarta in amestecul de zahar unt si migdale.
5. Coaceti aprox 1 ora pana tarta e aurie si este putin moale in centru. (Daca foaia de placinta incepe sa devina maro acoperiti tarta cu folie de aluminiu pe margini) Lasati tarta sa se raceasca 30 minute, apoi serviti cu inghetata.
POFTA BUNA!!!