Tarta Cu Prune Si Branza Ricotta
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
120 g faina, in plus pentru prelucrat
2 linguri zahar
un praf de sare
2 galbenusuri
60 g unt, in plus pentru forma
fasole uscata pentru forma
Pentru umplutura:
200 g branza Ricotta
100 g branza vaci
2 linguri miere
250-300 g prune uscate
jeleu
Mod de preparare:
Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora.
Ungem forma cu unt in strat subtire. Intindem aluatul in forma subtire pe o suprafata data cu putina faina si tapetam forma cu el. Acoperim aluatul cu hartie de copt si turnam boabele de fasole deasupra. Le punem in cuptorul incins cam 10-20 minute, pana se rumeneste usor. Indepartam hartia si boabele si mai coacem aluatul 5 minute. Lasam sa se raceasca si desprindem cu atentie din forma si punem tarta pe un platou.
Pentru umplutura amestecam branza Ricotta, branza de vaci si mierea.
Intindem crema si o netezim.
Eu am folosit pentru decor, prune conservate pentru prajituri - am stors prunele de zeama si le-am aranjat deasupra peste crema de branza. Am preparat jeleu( eu am ales unul rosu) si cu ajutorul unei pensule, am intins din belsug peste fructe.
Trebuie tinut la rece 1-2 ore, ca sa se patrunda bine.
Pofta buna!!!