contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Prune Si Branza Ricotta

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
120 g faina, in plus pentru prelucrat
2 linguri zahar
un praf de sare
2 galbenusuri
60 g unt, in plus pentru forma
fasole uscata pentru forma
Pentru umplutura:
200 g branza Ricotta
100 g branza vaci
2 linguri miere
250-300 g prune uscate
jeleu

Mod de preparare:
Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora.
Ungem forma cu unt in strat subtire. Intindem aluatul in forma subtire pe o suprafata data cu putina faina si tapetam forma cu el. Acoperim aluatul cu hartie de copt si turnam boabele de fasole deasupra.  Le punem in cuptorul  incins cam 10-20 minute, pana se rumeneste usor.  Indepartam hartia si boabele si mai coacem aluatul 5 minute. Lasam sa se raceasca si desprindem cu atentie din forma si punem tarta pe un platou.
Pentru umplutura amestecam branza Ricotta, branza de vaci si mierea.
Intindem crema si o netezim.
Eu am folosit pentru decor, prune conservate pentru prajituri - am stors prunele de zeama si le-am aranjat deasupra peste crema de branza. Am preparat jeleu( eu am ales unul rosu) si cu ajutorul unei pensule, am intins din belsug peste fructe.
Trebuie tinut la rece 1-2 ore, ca sa se patrunda bine.

Pofta buna!!!