Tarta Cu Prune Si Aroma De Limoncello
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fructele vedeta ale toamnei sunt prin excelenta prunele. Iar combinatia dintre prune, migdale si limoncello este perfecta :) Ideea pentru aceasta tarta mi-a venit rasfoind o revista Good Food ceva mai veche, de unde am preluat ideea pentru umplutura, pe care am transformat-o in una light, aluatul fiind unul clasic de tarta. Ca de obicei, nici prajitura asta n-a avut viata lunga :))
Pentru o tava de aprox 21x33cm, am folosit:
Blat:
- 160 g unt rece
- 375 g faina
- cateva linguri de apa rece
Umplutura
- 5 oua
- 150 g zahar
- 100 g lapte
- 100 g migdale prajite nesarate
- 10 linguri limoncello (50ml)
- coaja si zeama de la 2 lamai
- 500 g prune
Adaugam cate 1-2 linguri de apa rece peste faina cu unt si amestecam folosind o furculita, sau tot cutitul daca vi se pare comod. In total am folosit cam jumatate de cana de apa, pana cand am obtinut un aluat elastic si omogen. Impachetam aluatul in folie si il punem la frigider pana cand terminam de pregatit umplutura.
Spalam prunele, le desfacem in doua si le scoatem samburii.
Mixamouale cu zaharul timp de cateva minute, dupa care incorporam migdalele tocate, limoncello, laptele, coaja si zeama de lamaie.
Intindem blatul pe o suprafata infainata si il asezam in tava. Peste aluat asezam jumatatile de prune cu miezul in sus si turnam umplutura cu grija, sa nu se miste prunele prea mult :)
Pentru ca mi-a mai ramas niste aluat, l-am folosit pentru a face niste zabrele peste tarta. Daca folositi o tava putin mai mare, nu va fi nevoie.
Coacem prajitura vreo 30 - 40 de minute, la 180 de grade, pana cand se rumeneste blatul, iar umplutura se coaguleaza.
Putem presara zahar pudra peste tarta dupa ce se raceste, iar la calorii socotim 255 la 100 de grame.