contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Praz Si Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Daca pregatesti tarte des, merita sa-ti achizitionezi o forma speciala cu fund detasabil.

TARTA CU PRAZ SI CARTOFI (timp de preparare: 50 min.)
La aceasta reteta am folosit:
- 170 gr. faina;
- 3 linguri ulei de floarea soarelui;
- 1 ou;
- cimbru, tarhon, busuioc;
- 300 gr. cartofi;
- 250 gr. praz;
- 2 oua;
- 150 ml. lapte;
- 1 lg iute ardei iute;
- sare, piper, ceapa verde;
Pentru aluat am amestecat faina cu putina sare, 3 linguri de ulei, 1 ou, cimbru, tarhon si busuioc si se framanta un aluat omogen. Dupa omogenizare am facut o bila din aluat si am lasat-o in repaus 30 min.
Intre timp am fiert cartofii in coaja, i-am decojit si i-am taiat felii. I-am condimentat cu piper si sare. Prazul l-am taiat felii si l-am tinut 5 minute in apa fiarta. Am taiat in plus si 2 fire de ceapa verde.
Dupa toate acestea, am intins o foaie rotunda din aluat si am tapetat cu ea forma de tarta unsa in prelabil. Am umplut forma cu straturi alternative de cartofi si praz. Am amestecat 2 oua cu laptele, sare si piper si am turnat peste umplutura astfel incat sa nu depaseasca marginea aluatului. Am turnat deasupra si ceapa verde.
Eu am adaugat si putina branza, dar daca nu aveti nu este o problema.
Am introdus la cuptor tarta pentru aproximativ 35 minute.
Se serveste calda :) Pofta buna!

Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com