Tarta Cu Praz Si Bacon
Sursa TARTA CU PRAZ SI BACON

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Haplea vrea să pună
Din nou prazul pe hartă.
Demersul e gustos
Şi-ncepe cu o tartă.
Pentru aluat
- 150 gr unt
- 250 gr faina
- 1 oua
- 1 praf de sare

Pentru umplutura
- 200 gr bacon (jambon)
- 150 gr cascaval
- 1 bucata praz (tocata marunt)
- 4 oua
- 200 gr branza dulce
- 1 ardei gras rosu
- 200 ml smantana dulce
- sare

Plan de lucru
- Amestecam intr-un bol faina cu untul, oul si sarea, pana obtinem o coca
Lasam la frigider pentru 40 minute.
- Intre timp calim prazul
Apoi adaugam pe rand jambonul si ardeiul tocate marunt
Lasam pe foc pana acestea sunt facute, apoi punem acest amestec intr-un bol, in care adaugam ouale
Amestecam apoi cu branza dulce, smantana dulce si jumatate din cantitatea de cascaval
- Dupa cele 40 minute scoatem aluatul si il intindem uniform intr-un vas uns cu unt (diametrul 26 cm), termorezitent.
- Adaugam amestecul de praz si jambon peste acest aluat
Presaram restul de cascaval
- Bagam la cuptor pentru 40 minute la 190 grade, apoi servim calda sau rece
- Noi nu am avut rabdare sa se raceasca.
- Pofta buna !