contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Praz, Leurda Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Provocarea Dulce Romanie, e gazduita luna aceasta de Cat's kitchen.Temele alese de Magda Adina sunt : leurda, ciupercile si tarte rustice.Asa ca eu am ales sa fac o combinatie : tarta cu praz, leurda si ciuperci.Scanduri nu am, hartie mototolita si sac am, dar am ales o alta varianta de prezentare : lemn, ceramica si material in patratele.In rest ce sa va mai spun decat ca tarta asta, e rapida si foarte buna ,evident.E foarte buna si daca se face numai cu praz, dar atunci trebuie sa dublati cantitatea , sau numai cu ciuperci sau cu ce va place.Cat despre branza, iarasi puneti din care va place.Eu am pus ce am avut prin frigider.
INGREDIENTE:
-o foaie de aluat fraged
-500 g ciuperci
-500 g praz
-1/2 legatura mica de leurda (optional)
-250 g cascaval
-125 g mozzarella (o bila mare)
-400 g smantana
-3 oua
-1/2 ceasca de parmezan ras
-o mana de pesmet
-o legatura de patrunjel verde tocat
-30 g unt
-un varf de cutit de nucsoara
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
-prazul se taie rondele, leurda se toaca, ciupercile se feliaza
-se incinge o tigaie mai mare ,se topeste untul ,se adauga o lingurita de ulei, apoi se adauga prazul,se caleste 3 minute la foc iute, dupa care se adauga ciupercile si se mai calesc impreuna,amestecand des,tot la foc iute,pana scade toata apa continuta apoi se stige focul
-se adauga leurda tocata, patrunjelul verde si se potriveste de sare si piper
-se unge o tava pentru tarta cu unt sau ulei,(forma mea are 28 cm diametru) se captuseste cu foaia de aluat fraged care se inteapa cu furculita din loc in loc, se presara cu pesmet,apoi se adauga umplutura.
-deasupra se presara cascavalul taiat cubulete si se adanceste cu mana in umplutura
-se amesteca smantana cu ouale batute , nucsoara, parmezanul ras si se toarna peste umplutura, se rupe mozzarella si se adauga bucatile din loc in loc, apoi se pliaza marginile aluatului peste intraga umplutura si se unge cu ou batut.
-se coace in cuptorul preincalzit la 200*C ,timp de aproximativ 25-30 de minute, depinde de dimensiunea formei, pana ce aluatul este rumen si compozitia de smantana inchegata.

Pofta buna!