Tarta Cu Piersici Si Migdale
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O tarta delicioasa, delicioasa... De cum am vazut-o pe blogul Adelei, mi-am propus sa o fac, asta era pe vremea piersicilor, vedeti dupa data de la poza, ca deja e papata.... Prea multe oale in bucatarie pe aragaz, a trebuit sa invirt in toate si n-am apucat sa scriu reteta. Nu a iesit tarta inalta ca cea a Adelei, pentru ca tava mea de tarte e mai mare, dar nu a fost nici o problema, din doua jumatati, a disparut...
Ingrediente:
- pentru aluat
- 175 g faina
- 85 g unt rece
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- 2 galbenuse de out
- 2 linguri apa
- 100 g zahar
- 140 g unt moale
- 1 ou + 2 albusuri
- 100 gr migdale macinate
- 50 gr faina
- piersici
- gem de prune
- zahar pudra
Preparam intii aluatul pentru tarta. Amestecam faina cernuta impreuna cu un praf de sare si zaharul, am adaugat untul rece taiat bucatele si l-am framintat pina am obtinut un aluat sfarimicios. Am adaugat apoi un galbenus si o lingura de apa, am framintat pina s-au incorporat bine, apoi am adaugat al doilea galbenus si cealalta lingura de apa, am continuat framintarea, i-am dat forma de mingiuta, l-am invelit in folie transparenta si l-am bagat la frigider.
Cit timp aluatul sta in frigider, ne ocupam de umplutura. Zbatem spuma oul impreuna cu cele doua albusuri si zaharul, apoi adauga untul moale si mixam pina se incorporeaza si acesta din urma. Adaugam migdalele macinate (daca vreti sa obtineti o tarta mai blonda, va recomand migdalele fara pielita, ale mele erau deja macinate asa intregi nu "dezpielitate"..., adaugam si faina si continuam sa mixam-
Scoatem aluatul de la frigider, intindem frumusel cu sucitorul o foaie de marimea tavii apoi asezam aluatul in tava tapetata cu hirtie de copt. I-am facut cu furculita multe intepaturi, am acoperit cu o alta coala de hirtie de copt si am asezat deasupra boabe de fasole. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 10 minute. Am uns tarta intii cu gem de prunem, apoi am rasturnat umplutura. Am nivelat frumos, apoi am decorat cu felii de piersici, eu am folosit, cred, doua piersici, erau destul de mari cca 300 de grame una. Am
bagat din nou tava in cuptor si am lasat-o cca 20-30 de minute, depinde foarte mult de cuptor. Oricum cind vedeti ca se coloreaza un pic inseamna ca e gata (eu am facut si o proba cu scobitoarea pentru siguranta)...
Lasam la racit, presaram zahar pudra (eu nu prea mult, ca altfel nu maninca sotul daca e prea dulce, taiem felii si servim.
Pofta mare sa aveti !