Tarta Cu Piersici Si Migdale
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna trecuta in cadrul paradei Provocarii Secrete am zarit o reteta care mi-a facut cu ochiul. O tarta cu piersici si migdale marca Adela Zilahi.
Si cum luna aceasta la "Dulce Romanie", Nicole ne-a invitat sa gatim cu piersici, iata o combinatie pe masura: nectarine si migdale.
Este o tarta rapida si fata de varianta Adelei are cateva mici modificari.
Pentru alautul fraged: 175 gr faina, 80 gr caimac lapte, 50 gr unt, 1 lingura zahar pudra, un praf de sare, 2 galbenusuri, 2 linguri apa rece
(Adela nu a folosit caimac dar tocmai ce terminasem de fiert laptele si arata atat de bine. Asa ca in loc de caimac si unt puteti folosi 80 gr unt)
Pentru blat: 100 gr zahar, 140 gr unt la temperatura camerei, 1 ou, 2 albusuri, 125 gr migdale, 50 gr faina, 1 praf de sare, 2 nectarine, 4 linguri gem de caise, zahar pudra pentru decor, 3 linguri fulgi de migdale
Pentru aluatul fraged amestecam intr-un bol faina, cu zaharul, cu sarea. Adaugam caimacul, untul rece taiat cubulete, galbenusurile si apa. Framantam repede un aluat si il lasam la rece 30 de minute.
Ungem o forma de tarta cu un cubulet de unt. Intindem aluatul intr-o foaie subtire si il aranjam in forma de tarta.
Peste foaie punem o hartie de copt si o alta forma de tort (sau boabe de fasole) si coacem orb tarta la 170 grade Celsius timp de 10 minute.
Cat timp aluatul a stat la rece, am pregatit umplutura. Decojim migdalele dupa metoda prezentata aici si le macinam.
Mixam ouale, cu sarea, cu zaharul si cu untul. Adaugam migdalele si faina.
Dupa ce am copt tarta 10 minute, indepartam hartia de copt si ungem foaia cu gem de caise. Turnam aluatul, il nivelam si aranjam feliile de piersici. Deasupra presaram fulgii de migdale.
Coacem tarta 30 de minute pana cand este frumos rumenita.
Dupa ce se raceste pudram cu zahar.
Si servim cu pofta...
Pofta buna!