contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Piersici Si Migdale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Numele original ar fi peach-almond crumble tart, nu stiu unde sa strecor firimiturile in titlu :) asa ca va las sa descoperiti despre ce este vorba :)
E un dulce care se prepara cu eforturi minime. Am facut cantitatea de mai jos x 2
Ingrediente

  • 200g aluat de foietaj
  • 100g branza crema (Philadelphia light) la temperatura camerei
  • 1 conserva de 800ml piersici (jumatati)
  • 100g faina
  • 100g migdale tocate grosier
  • 60g zahar brun
  • 60g unt moale, nesarat
  • 0,5 lingurita extract de vanilie

- se incalzeste cuptorul la 200°C (400°F).
- asterneti o tava cu hartie de pergament
- pe o masa infainata (fiti generosi cu faina) se intinde aluatul, ne dorim un patrat cu latura de 30cm
- aluatul se pune in tava si se da la congelator pt 10 minute (branza crema se va intinde mult mai usor pe-o suprafata foarte rece)
- intr-un bol amestecati faina, migdalele si zaharul. Adaugati untul si amestecati cu mana sau cu o furculita pana obtineti o compozitie grunjoasa. Acestea sunt firimiturile :)
- se intinde peste foaie crema de branza, amestecata in prealabil cu extractul de vanilie
- urmeaza piersicile (fiecare jumatate taiata in 3 felii)
- se presara firimiturile cu migale si se coace pt aproximativ 30 de minute, sa fie aluatul foietat frumos rumenit si la fel si compozitita grunjoasa de deasupra
- se serveste cald, ornat cu inghetata de vanilie.


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com