Tarta Cu Piersici Si Migdale
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Numele original ar fi peach-almond crumble tart, nu stiu unde sa strecor firimiturile in titlu :) asa ca va las sa descoperiti despre ce este vorba :)
E un dulce care se prepara cu eforturi minime. Am facut cantitatea de mai jos x 2
Ingrediente
- 200g aluat de foietaj
- 100g branza crema (Philadelphia light) la temperatura camerei
- 1 conserva de 800ml piersici (jumatati)
- 100g faina
- 100g migdale tocate grosier
- 60g zahar brun
- 60g unt moale, nesarat
- 0,5 lingurita extract de vanilie
- se incalzeste cuptorul la 200°C (400°F).
- asterneti o tava cu hartie de pergament
- pe o masa infainata (fiti generosi cu faina) se intinde aluatul, ne dorim un patrat cu latura de 30cm
- aluatul se pune in tava si se da la congelator pt 10 minute (branza crema se va intinde mult mai usor pe-o suprafata foarte rece)
- intr-un bol amestecati faina, migdalele si zaharul. Adaugati untul si amestecati cu mana sau cu o furculita pana obtineti o compozitie grunjoasa. Acestea sunt firimiturile :)
- se intinde peste foaie crema de branza, amestecata in prealabil cu extractul de vanilie
- urmeaza piersicile (fiecare jumatate taiata in 3 felii)
- se presara firimiturile cu migale si se coace pt aproximativ 30 de minute, sa fie aluatul foietat frumos rumenit si la fel si compozitita grunjoasa de deasupra
- se serveste cald, ornat cu inghetata de vanilie.