contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Piersici Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga







Ingrediente:
* 22 piscoturi
* 3 piersici cam coapte + 1 nectarina
* vreo 60 g martipan (din ala acoperit cu ciocolata, l-am dezbracat de ciocolata si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari)
* vreo 50 g unt pt ca mi s-a parut prea uscat "blatul" - big mistake  :lady:  trebuia sa las asa cum era, ca oricum se imbiba de la piersicile zemoasa, din cauza asta "blatul" a iesit cam siropos.
* pentru bezea: 4 albusuri + 10 linguri de zahar
Piscoturile se maruntesc (cu sucitorul, cu robotul, cu ce vreti voi) si se amesteca bine de tot cu martipanul (si untul in cazul meu). Se taseaza compozitia intr-o forma de tort (sau tava mai mica sau forma termorezistenta). Se adauga piersicile curatete si taiate bucatele.
Albusurile se bat bine pana se fac spuma teapana, apoi se adauga incet, lingura cu lingura zaharul si se bate in continuare pana se termina zaharul si spuma nu cade din vasul de mixare.
Bezeaua se intinde peste piersici.
Prajitura se da la cuptorul preincalzit pana cand bezeaua devine aurie. Se supravegheaza intensitatea focului ca sa nu se arda deasupra. Io am pus 5 min pe foc mare, apoi cand am vazut ca varfurile deja se coloreaza am scazut focul cam la 1/4. Prajitura a stat in totul 1 ora in cuptor (depinde de cuptor, nu va luati dupa timp ci dupa aspectul bezelei).










Sursa


Articol recomandat de testdaiana1.blogspot.com