contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Piersici Si Amaretti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Un desert usor, rapid si de sezon, cu piersici sau nectarine. E o reteta banala de tarta, dar pe care am inobilat-o putin, inlocuind clasica crema de vanilie (pudding), cu o crema cu iz de migdale. Mie si alor mei le-a placut, ramane de vazut daca va tenteaza si pe voi sa o incercati.

 

Ingrediente
* 400 g aluat de patiserie
* 8-9 piersici frumoase
* 50 g fulgi de migdale
* 2 lingurite zahar
* 20 g unt topit
Crema cu amaretti:
* 150 ml smantana lichida
* 3 oua
* 90 g de zahar pudra
* 2 lnguri de amidon
* 80 g de migdale macinate
* 80 g biscuiti amaretti
* 1 plic zahar vanilat

 


Mod de pregatire:
Pregatim intai piersicile. Ca sa desprindem frumos coaja, se scufunda piersiciile în apa fierbinte 30 de secunde, apoi se muta în apa rece pentru soc termic. Se curata apoi usor coaja si se taie in felii.


Pentru crema cu migdale cu iz de amaretto, se amesteca zaharul, untul topit, migdalele macinate, ouale intregi, amidonul de porumb, vanilia. Biscuiti amaretto, cum se intelege si din denumire, au iz de migdale. Eu candva, am avut din Ungaria, sunt foarte buni, dar nu stiu daca se gasesc la noi. Acum cand eu am cautat nu am gasit, asa ca am improvizat. Am folosit biscuiti de cacao si am adaugat o lingurita de esenta de migdale. Aveti grija sa nu scapati prea multa. Trebuie sa se simta doar putin iz de migdale. Doar migdalele macinate nu-i deajuns pentru ai da aroma de migdala. Biscuiti se zdrobesc pentru a obţine un pesmet fin, care se adauga la crema.


Se intinde aluatul de patiserie pe o suprafata de lucru cu faina, se da o forma rotunda, care se aseaza intr-o forma de tarta. Se inteapa cu o furculita de mai multe ori. Se întinde crema peste aluat, dupa care se aseaza feliile de piersici.


Se presara cu zahar si fulgi de migdale si se da la cuptor cca 40-45 de minute.


Se lasa sa se raceasca putin inainte de a o scoate din forma. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com