Tarta Cu Piersici Si Afine
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aceasta tarta e simplu de facut si arata super dar cel mai important –este delicioasa.
Avem nevoie de:
Pentru crusta:
- 1 1/2 cana faina
- 1/4 cana zahar
- 1/2 lingurita bicarbonat
- o priza de sare
- 1/2 cana de unt
- 1 galbenus
- zeama de la o lamaie
- apa rece-cata e nevoie pt. a face aluatul
1.Amestecam faina, zaharul, bicarbonatul si sarea.
2.Adaugam apoi untul, galbenusul si zeama de lamaie amestecand bine.
3.Apoi adaugam 3 linguri de apa rece si amestecam pana blatul nu mai e sfaramicios. Adaugati mai multa apa daca e necesar. Impachetati aluatul in folie si dati la frigider 1 ora.
Pentru umplutura:
- 1/2 cana unt
- 1/3 cana zahr
- 2 oua mari
- 1 cana de migdale taiate fin
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 cana de dulceata de piersici
- 1 cana de afine mari
- 300 g de piersici
1. Ungem cu unt o tava de aprox 30 de cm diametrul cu peretii detasabili.
2.Asezati aluatul in tava si intindeti-l cu degetele astfel incat sa se formeze o crusta care imbraca si marginile tavii. Cu o furculita gauriti aluatul si apoi dati-l la frigider 10 minute.
3. Faceti umplutura folosing un mixer. Bateti untul cu zaharul pana devine spuma, cam 3 minute, apoi adaugati ouale. Dupa ce ati incorporat ouale adaugati migdalele si vanilia.
4. Ungeti aluatul cu 1/4 cana de dulceata de caise, apoi adaugati afinele spalate. Peste afine turnati umplutura . Apoi aranjati piersicile cu pulpa in jos in tarta.
5. Coaceti la 170 grade C aprox 40 de minute, pana aluatul crustei capata o culoare aurie-aramie.
6. Lasati tarta sa se raceasca 30 de minute apoi ungeti-o cu un amestec de dulceata de piersici amestecata cu 1 lingura de apa fierbinte.
Serviti cu inghetata de vanilie.
POFTA BUNA!!!