Tarta Cu Pere,aromata Cu Vanilie
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-5-6 pere
-200 gr zahar
-500 ml apa
-2 plicuri zahar vanilat
-2 linguri de zeama de lamaie
-2 linguri de zeama de portocala
-1 foaie aluat foietaj
Pentru umplutura:
-300 ml frisca lichida
-45 gr zahar
-1 esenta vanilie
-3 oua
-razatura unei lamai.
Mod de preparare:
Perele se spala,se curata de coaja,se taie in jumatate ,se scoate casuta seminala,se pun la fiert intr-o compozitie formata din: cele 200 gr zahar,500 ml apa,2 plicuri zahar vanilat si zeama de lamaie si portocala.Se lasa sa fiarba 10 minute ,dupa care se scot intr-o sita ..
Pregatim aluatul foietaj,..(.cu siguranta puteti folosi si aluat de tarta,dar eu am aveam foietajul in congelator si l-am folosit.. ),..asadar,se taie aluatul dupa forma in care urmeaza a fi coapta tarta,se aseaza pe toata suprafata,se inteapa cu o furculita ,iar deasupra se pune o hartie de copt,peste care punem alune, fasole,naut,orez...(pentru a nu se ridica aluatul.....sa ramana forma tavii.)
Punem forma la cuptor pentru 20-25 minute,pana se coace foietajul.Scoatem forma din cuptor,luam hartia de copt de deasupra ...Asezam perele peste aluatul copt..Batem cele 3 oua cu 45 gr de zahar,frisca lichida,esenta de vanilie si razatura de lamaie...Punem jumatatile peste aluat si turnam compozitia peste pere..
Se pune forma din nou la cuptor la foc moderat pentru 30 minute,pana se coace umplutura, devenind rumena.
Este foarte delicioasaaa si aromataaaa..:))