Tarta Cu Pere Tzucurele Si Strugurei
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Perele tzucurele sunt preferatele mele. Imi plac toate soiurile , insa acestea ma dau gata...cu parfumul lor inconfundabil si gustul de scorusa brumata de la maturitate.
Cand nu le gasesc pe piata, sufar....la propriu, pentru ca s-a intamplat de multe ori sa ratez perioada lor de coacere.
E evident ca sunt un soi de pere de vara, de aceea daca le gasiti acum prin piata, nu le ocoliti .
Cam asa arata :
M-am gandit ca o tarta /placinta le-ar pune bine in evidenta, mai ales daca le ascociez cu strugureii (sau coacazele rosii) , alte fructe dupa care ma dau in vant :D.
Aluatul de tarta l-am facut din 250g faina/120g unt/1 ou/o piscatura de sare...toate se omogenizeaza pana se obtine un aluat legat.
Se intinde cu sucitorul si se aseaza in forma speciala de tarta unsa cu unt.
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc si lasati-l in frigider pana pregatiti fructele si restul ..."umpluturii".
Perele/ strugurei se spala. Se taie si se curata de codite/ seminte.
Folositi cate fructe doriti voi...eu am pus 5 pere si o mana de bobite de strugurei...cca 80g.
"Umplutura" o faceti din 2 oua batute bine cu 3-4 linguri de zahar (vanilat daca doriti ) ....adaugati apoi 100 ml frisca lichida...2 linguri de pesmet alb si doua linguri de faina. Amestecati bine si turnati apoi compozitia obtinuta peste aluatul de tarta.
Asezati fructele ca in imagine sau cum doriti voi. Peste pere puteti presara o ploaie da zahar.
Coaceti tarta la 190* cca 30 de minute, sau pana se rumeneste.
Rasfatati-va cu o felie de tarta alaturandu-i sos de vanilie, strugurei ...sau de ce nu, inghetata voastra preferata ;)
FITI BINECUVANTATI ! :)