contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Nuca Si Dulceata De Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


O tarta gustoasa fara oua, unt sau lapte, fara agenti de crestere. O tarta de post simpla si frageda din revista Femeia de Azi/Retete de post.
Particip cu aceasta reteta la cel mai tare si mai fascinant party din blogosfera: Tea Party organizat de dulcea si suava Emily, iar tema acestei luni a fost: albastru.Eh, pentru ca am un serviciu albastru de ceai, singurul, deh, m-am bagat, nu de alta, dar atmosfera este extraordinara. Macar o data, trebuie sa participati si voi, sa vedeti cum e. Nu o sa regretati ;-)
Ingrediente:
1 borcan cu Dulceata de caise si pere cu alune crocante(200g),
1 borcan cu dulceata de caise si pere(200g),
200g nuci,
2 linguri de miere,
samburi de nuca pentru decor.
Pentru aluat:
500g faina,
250g margarina,
50g zahar,
100ml apa rece,
sare.
Mod de preparare:
Intr-un castron cerne faina. Adauga zaharul, un praf de sare si margarina.

Framanta toate aceste ingrediente si toarna treptat apa rece. Aluatul trebuie sa fie suplu, sa ia repede forma pe care i-o dai,

fara sa-si revina. Acopera-l si lasa-l la rece doua ore.
Intinde aluatul in doua foi nu foarte groase. Asaza prima foaie intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Intinde dulceata-eu prima data am golit borcanul cu dulceata cu caise si pere cu alune crocante,

dar a fost mult prea putin, astfel incat m-am vazut nevoita sa mai pun un borcan de dulceata la fel, dar care nu mai avea alune crocante. Nu-i nimic, mi-am zis, aveam nuca pregatita si am pus din belsug ;-)

Acopera cu cealalta foaie

si lasa la cuptor la foc moderat, 25-30 de minute. Spre final, unge tarta cu miere si pune samburi de nuca scaldati in miere pe suprafata tartei.
Serveste alaturi de un ceai fara zahar ;-)