contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Must De Struguri Si Branza De Vaci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Intr-o frumoasa zi de toamna, scaldata in soare auriu, asa cum ne-a daruit natura, plina de generozitate, in acest octombrie ce tocmai s-a sfarsit, am purces la a face un desert cu tema autumnala, cremos si aromat, care sa ne imbucure deopotriva ochii si papilele gustative:

Ingrediente:
Crusta:
200 de grame de faina
70 de grame de unt rece
1 ou mare
150 de grame de zahar
1 plic de zahar vanilat
1 lingurita mica praf de copt
Umplutura de struguri:
500 ml de must proaspat
1 plic de budinca de vanilie
1 lingura rasa de gelatina
zahar - facultativ si numai daca este cazul
Umplutura de branza dulce:
250 de grame de branza dulce grasa
450 de ml de lapte
1 budinca de vanilie
6 linguri de zahar
1 lingura rasa de gelatina
Preparare:
Pentru aluatul de crusta, amestecati faina cu praful de copt si cu zaharul. Untul rece se taie in aceasta masa pana cand amestecul are un aspect asemanator nisipului.

Se adauga oul si se framanta foarte putin, doar cat sa sa se lege toate ingredientele intre ele. Se acopera cu o folie bila de aluat obtinuta si se da la frigider pentru o ora.


Dupa trecerea acestui timp, se imbraca in aluat interiorul unei forme de tort cu inel detasabil:

Crusta se coace separat - se perforeaza aluatul din loc in loc cu furculita, se aseaza in forma, deasupra aluatului, o hartie de copt pe care se pun boabe de fasole sau de orez (greutatea acestora va impiedica aluatul sa creasca prea mult), si se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.
Pana ce crusta de tarta se racoreste, se prepara cele doua umpluturi.
Umplutura cu must de struguri:

Pentru inceput, din strugurii negri, aromati, se stoarce mustul:

Pentru tarta e nevoie de 500 de ml., asa ca au rezultat vreo doua pahare bune si pentru degustare...mmmm!
Se pune mustul la fiert. Se hidrateaza gelatina cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca in putina apa rece si se fierbe cu mustul pana se ingroasa. Se trage de pe focsi se gusta, daca se doreste mai dulce se adauga zahar. Se dizolva gelatina hidratata direct in compozitia calda de must.

Umplutura de branza dulce:
Se pun 400 de ml. de lapte la fiert. Se pune gelatina la hidratat cu 2 linguri de apa rece. Se dizolva budinca si zaharul in 50 de ml. de lapte si se adauga peste cel care fierbe. Se amesteca cu grija pana se ingroasa si se adauga branza de vaci:

Se mixeaza totul pana ce branza se topeste in budinca fierbinte si crema devine foarte fina. Se incorporeaza gelatina hidratata in compozitia calda, inca, amestecand pana la dizolvarea completa:

In continuare se procedeaza ca la orice tort sau tarta "zebra", punand la mijlocul crustei, alternativ, cantitati egale din ambele compozitii caldute, semifluide. Eu am turnat o cantitate de crema de branza, atat cat sa acopere aluatul, apoi am pus 3 linguri din compozitia cu must:

Am continuat cu 3 linguri din compozitia de branza:

Si la fel, alternativ, pana cand am epuizat ambele umpluturi:

Se da tarta la frigider pentru 3 ore, apoi se indeparteaza inelul formei si se serveste:

Si inca o sectiune cremoasa si aromata:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu


Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/CuinaBanateana/~3/w90UXnBGfp8/tarta-cu-must-de-struguri-si-branza-de.html