Tarta Cu Mure
Sursa Tarta cu mure
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In zilele caniculare cand nu aveti chef sa porniti focul in cuptor pentru prea mult timp, dar aveti chef de un desert delicios, va sugerez aceasta reteta delicioasa si usoara. Eu am cumparat mure (zmeura neagra/blackberries) de pe drumul de intoarcere de la Marea Neagra, undeva pe Valea Oltului. Am cumparat o galetusa mare, am facut compot si cu ce a ramas, dupa ce am mancat cat de multa am putut, am hotarat sa fac o tarta. Cum nu aveam chef sa fac si crema de vanilie sau budinca de vanilie, am hotarat sa fac doar crusta de biscuiti digestivi si apoi sa amestec murele cu zahar si gelatina si sa le torn deasupra. Am ornat cu frisca.
Ingredientele de care aveti nevoie vor fi:
- 10 biscuiti digestivi
- 4 linguri de unt topit
- 3 cani de mure
- 4 linguri de zahar
- 1 plic de gelatina
- frisca
1. Zdrobiti biscuitii digestivi fie intr-un mixer fie intr-o punga si apoi amestecati untul topit formand o crusta. Tasati crusta intr-o tava sau in mai multe tavite mai mici.
2. Dati la cuptor 10 minute la 180 grade C crusta, apoi scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet.
3. Intre timp tasati murea cu zaharul si lasati-le asa 15 minute.
4. Topiti un plic de gelatina in 4 linguri de apa rece si lasati-o in apa 15 minute. Apoi incalziti gelatina fara a o fierbe si turnati murea cu zaharul in gelatina. Amestecati bine.
5. Turnati murea in formelecu crusta racita.
Dati la frigider 2 ore.
Serviti cu frisca.
POFTA BUNA!!!!