Tarta Cu Mure Si Mascarpone, Pe Blat De Biscuiti
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A venit vremea murelor, din nou, asa ca m-am gindit la o tarta rapida, gustoasa si pe baza de biscuiti !
Asadar, am macinat biscuitii in robot, cam 300 g si i-am amestecat cu 200 g unt topit .
I-am presat bine pe fundul unei tavi cu inel de deschidere
Separat, am facut o crema din 200 ml de frisca lichida, cu 2 linguri de zahar , cu 250 g de mascarpone si 1 pachet de crema de vanilie de la Dr. Oetker.
Am pus crema peste blat
Alaturi, am dizolvat 2 foi de gelatina in 3 linguri de apa (incalzita putin pe foc, pina la dizolvare dar nu fierbere ) si am trecut fiecare mura prin acest lichid .
Am asezat murele in golurile create prin asezarea cremei
si am dat la rece, de seara pina dimineata.
Murele nu sint egale ca marime deoarece sunt primul rod, numai toamna trecuta le-am plantat aici, linga casa, la Cluj.
Dupa ce le culeg de la munte, voi face gem pentru ca am facut deja compotul, acum vreo doua saptamini.
O sa va mai povestesc despre mure saptaminile urmatoare.
Pina atunci, poftiti cu nadejde la o portie de tarta !!