Tarta Cu Mere
Sursa Tarta cu mere
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitatde : 10 portii
Ingrediente
Pentru aluat
- 280 gr faina
- 50 gr zahar pudra
- 1 lingurita zahar vanilat bourbon
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 120 gr unt rece, taiat cubulete
- 1 ou
Pentru umplutura
- 6 mere
- 100 gr zahar
- 10 gr amidon alimentar
- 50 ml lapte rece
- 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, lamaie, ghimbir, nucsoara)
- 30 ml sirop de artar
- 1 lingura unt topit
- 1 lingura zahar vanilat bourbon
Preparare
- Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.Se incorporeaza apoi untul urmat de ou.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.
- Intre timp se prepara umplutura.Se curata 5 mere de coaja si seminte apoi se taie cubulete.Merele taiate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 200 ml apa.Se pune cratita pe foc si se lasa merele sa fiarba pana cand se inmoaie.Dupa ce merele s-au inmuiat, se iau de pe foc, se paseaza apoi piureul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in lapte rece si pune iar pe foc, lasand-ul sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.Se ia apoi piureul de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita mix de condimente si 30 ml sirop de artar.
- Aluatul se ia de la rece, se intinde si se pune intr-o forma de copt pentru tarte(sau forme individuale).Se inteapa din loc in loc cu fruculita si se da la copt 8minute la 200°C.
- Intre timp se curata marul ramas de seminte si se taie felii subtiri.Feliile de mar se amesteca cu unt topit si se presara cu zahar vanilat bourbon.Dupa cele 8 minute, se scoate crusta din cuptor, se toarna peste aceasta piureul de mere apoi se decoreaza cu felii de mar.Tarta se mai da la copt 6-8 minute.