contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


INGREDIENTE:
Ingredientele sunt pentru o forma de tarta cu diametrul de 27 cm.
-2 1/2 cesti (masura cup) faina
-250 g unt
-1 lg sare
-1 lg cu vf zahar brun
-3-6 Lg apa rece
umplutura :
-1,35 kg mere
-2/3 cana faina
-3 lg faina
-1/8 lg nucsoara
-1/2 lg scortisoara
-1 1/2  Lg brandy
-2 plicuri zahar vanilat


MOD DE PREPARARE:
-se face un aluatul fraged, framantand usor,cu varful degetelor faina amestecata cu sarea si zaharul si untul rece,apoi se adauga intre 3 si 6 linguri de apa rece,functie de faina.eu am adugat 5 linguri.
- se da 30 de minute la frigider,invelit in folie
-dupa ce s-a odihnit la rece ,se imparte aluatul in doua,se intinde prima bila de aluat cu sucitorul, rotund,se imbraca forma de tarta,apoi se pune umplutura si se acopera cu a doua bila de aluat,ce a fost si ea intinsa aprozimativ de diametul tartei .se lipesc cele 2 parti,se ung cu ou si se da tarta la cuptorul incins la 210*   timp de 20 de minute,apoi se reduce focul la 180* si se tine pana se rumeneste frumos ,cam 45 de minute,depinde de cuptor.
Se lasa la racit,dupa care se scoate din forma si se serveste.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com