Tarta Cu Mere
Sursa Tarta cu mere
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod de preparare:
Într-un castron mare se pune untul moale ?i cele 7 linguri de zah?r treptat, amestecându-se pân? se omogenizeaz?.
Se adaug? pe rând ou?le întregi, zah?rul vanilat, praful de copt, laptele,
apoi f?ina ?i
se amestec?.
Se rade coaja de la o l?mâie ?i
se pune în castron împreun? cu jum?tate din cantitatea de suc de la l?mâie. Se mai poate ad?uga pu?in zah?r în compozi?ie dac? nu este suficient de dulce, îns? trebuie s? lu?m în calcul cât de coapte ?i dulci sunt merele.
Se cur??? merele, se spal?
?i se taie felii.
Se unge o tav? rotund? cu pu?in ulei, se toarn? compozi?ia ?i se niveleaz?. Aten?ie! Compozi?ia s? fie cel mult pân? la jum?tatea t?vii, altfel curge peste margini, când cre?te în cuptor.
Se pun feliile de m?r.
Într-un bol se amestec? scor?i?oara cu cele 4 linguri de zah?r ?i
se presar? peste m?rul din tav?. Se bag? la cuptorul înc?lzit în prealabil, la foc mediu, timp de aproximativ 30-40 minute.
Tarta se verific? dac? e coapt? introducând o scobitoare perpendicular pe aceasta ?i apoi se scoate afar?: dac? scobitoarea e curat?, f?r? resturi, tarta s-a copt ?i se poate scoate din cuptor.
Se las? la r?cit în tav? ?i se serve?te ca atare.
Poft? bun?!
Reteta recomandata de reteteilustrate.blogspot.com