Tarta Cu Mere Si Lapte Condesat
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea va propune o alta varianta de tarta cu mere, cu lapte condensat. O caracterizam folosind doua cuvinte: buna rau.
Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)
Pentru aluat:
- 125gr unt
- 90gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
Pentru umplutura:
-4 mere
-1 cutie lapte condesat (397 gr DeLatte)
Pentru uns tava:
- 1 lingura de unt
Plan de lucru:
- Punem intr-un bol toate ingredientele pentru aluat. Amestecam pana obtinem o coca, pe care o lasam la frigider 30 min. (poza 2)
- Intre timp curatam si taiem merele cubulete (poza 3). Amestecam merele cu laptele condesat si lasam pe foc pana se fac merele (poza 4)
- Intindem coca cu sucitorul apoi o asezam intr-o forma de tarta cu diametrul 26 cm unsa cu unt.(poza 5) Adaugam amestecul de mere (poza 6).
-Incingem cuptorul. Bagam tarta si lasam la 170 grade pentru aproximativ 40 minute pana se rumeneste. (poza 7).
- Pofta buna!
Timp de preparare: 50 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 8 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri