contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Mere Si Creme Fraîche

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tarta asta este o varianta dulce a Tartei Flambée-Alsace. Din lipsa de timp, dar trebuie sa recunosc... si de chef, nu am mai preparat un aluat, ci am folosit un foietaj din comert. O reteta care nu necesita cantitati exacte, iar efortul depus pentru a o prepara este minimal si mai este si foarte gustoasa. O tarta simpla, pe care o puteti pregati împreuna cu piticii vostri!



       Ingrediente:
  • aluat foietaj
  • mere, feliate subtire
  • creme fraîche
  • zahar
  • scortisoara

Se întinde o foaie de aluat. Se poate da forma dupa plac,
se poate forma o margine dreapta, împletita, rasucita, îndoita, crestata...
sau de niciun fel. Se poate lasa o foaie simpla.
Aceasta foaie se unge cu un strat de creme fraîche.

Deasupra se aranjeaza merele feliate.

Peste mere se adauga un strat generos de zahar amestecat cu scortisoara.
Cît zahar si scortisoara? Dupa gust! Chiar daca merele sînt dulci,
nu renuntati la zaharul care este raspunzator pentru crusta fina caramelizata si aromata.

Se da tava în cuptorul preîncalzit la 200 °C si se lasa pîna zaharul se caramelizeaza.
Daca observati ca marginile tartei se rumensec prea repede, coborîti temperatura la 180° C.


Se serveste calda!


Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna însorit!